Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt/Illusztráció

Az ország valaha volt legnagyobb erdőtüze pusztít Ausztriában

2021.10.27
13:24
2021.10.27
13:29
Forrás
Panon RTV
A katasztrófavédelem 300 tűzoltóval és nyolc helikopterrel küzd a lángok ellen a felső-ausztriai Hirschwang an der Raxban, ahol hétfő este lobbant lángra az őszi erdő.

Ma reggelre 115 hektárnyi erdős terület pusztult el. A tűzoltóság szóvivője szerint ez a valaha volt legnagyobb erdőtűz az országban. Az osztrák fegyveres erők és a rendőrség helikopterei is támogatják a tűzoltást. Az időjárás-előrejelzés további aggodalomra ad okot, holnap ugyanis erős szél várható a térségben, amely tovább szíthatja a tüzet - mondják az illetékesek. Eddigi információk szerint a nyári aszály lehet az erdőtűz fő oka.

Ausztria

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű