Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Babacsomag a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárságtól a külhoni újszülötteknek

2020-11-20
12:32
2020-11-20
12:39
Forrás
Közlemény
Idén is Babacsomaggal ajándékozza meg a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a külhoni kisgyermekes családokat.

Azokat a kisgyermekes családokat ajándékozzák meg, akiknél újszülött érkezett 2019-ben vagy 2020-ban és a szülők igényelték a 2018 óta a határon túli magyarság számára is elérhető anyasági támogatást.
Közösségi oldalán közzétett videóüzenetében Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: örömmel jelenti be, hogy a tavalyi év után idén is folytatódik a program.

Hozzátette: míg tavaly 6600, idén már 10 000 csomagot osztanak szét a határon túli magyar kisgyermekes családok között. Kiemelte: örömteli hír, hogy egyre több ilyen csomagra van szükség.
Hangsúlyozta: ez a csomag nem csak kedvesség a magyar kormány részéről, hanem olyan hasznos dolgokat tartalmaz, ami minden kisgyermekes családban jól jöhet.

A Babacsomagok kiszállítása a külhoni magyarlakta területekre – szoros együttműködésben Magyarország külképviseleteivel – jövő hét elején indul.
 

babacsomag
Nemzetpolitikai Államtitkárság
Potápi Árpád János

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.