Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Sergei Grits

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát fenntartjuk

2022.03.19
21:34
2022.03.19
21:43
Forrás
MTI
Megismételte, hogy fontos a mostani humanitárius segítséget elhatárolni a déli határszakaszon érzékelhető illegális migrációtól.

Magyarország mindenkit megvéd, aki a háború elől menekül, de a határok megvédésével fenntartja az ország belső biztonságát is, ezért folytatni fogjuk a migráció és bevándorlásellenes politikát a jövőben is - mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György kiemelte, most már nem az ukrajnai háború elől, hanem a háborúból menekülnek az emberek, ilyenkor a segítségnyújtásnak helye van, hiszen Magyarország az első biztonságos ország számukra.

Ezzel szemben a déli, szerb határszakaszon továbbra is fiatal férfiak, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, erőszakosan próbálnak bejutni az általuk kiválasztott és jónak tartott országba azért, hogy bekerüljenek az Európai Unió területére - mondta. Megismételte, fontos a mostani humanitárius segítséget elhatárolni a déli határszakaszon érzékelhető illegális migrációtól.

"Aki menekül, azt megvédjük, de megvédjük a határainkat is, és fenntartjuk azt a belső biztonságot, amely nélkül nincs gazdasági növekedés, nincs családi biztonság, ezért ezt a migrációs politikát és a menekültek fogadását folytatnunk kell a jövőben is" - szögezte le Bakondi György.

Bakondi György
menekültek
bevándorlás

Most

10:53, Frissítve: 11:01

Virágzik a Pitypang

Javában zajlanak a munkálatok az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény Pitypang óvodájának központi épületén. A fürdőszobát, a szennyvízcsatornát, valamint a vízvezetéket újítják fel.
10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű