Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Bakondi: Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el

2022.08.17
10:23
Forrás
MTI
Több mint ezer embercsempészt fogtak el 2022-ben mostanáig.

Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el Magyarországon, míg tavaly az azonos időszakban 57 ezret - mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán. Bakondi György hangsúlyozta, jelentős a határsértők létszámbeli növekedése, és amíg korábban főként szírek és afgánok érkeztek, ma már nagy számban jönnek indiaiak, pakisztániak, nepáliak és tunéziaiak.

A magyar kormány döntése nyomán megkezdődött a határkerítés megerősítése, bővítése, és létrehozzák a határvadász egységeket is, amelyekbe már toborozzák az embereket - magyarázta Bakondi György.

Bakondi György
migráns
határsértő
embercsempész

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.
10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.