Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Bakondi: Jelentősen növekszik a migrációs nyomás

2021.11.19
22:39
Forrás
MTI
Nem csak számokban, hanem szervezettségben, az erőszakos fellépésben is érzékelhető a migrációs nyomás fokozódása - magyarázta Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója.

Jelentősen növekszik a magyar határra nehezedő migrációs nyomás - hívta fel a figyelmet a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Bakondi György elmondta: ebben az évben mostanáig már több mint 107 ezer illegális migránst és több mint 1100 embercsempészt fogtak el. Ezzel együtt nem csak számokban, hanem szervezettségben, az erőszakos fellépésben is érzékelhető a migrációs nyomás fokozódása - tette hozzá. A főtanácsadó kiemelte: kerítés, műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet szembeszállni ilyen fenyegetéssel.

Bakondi György reményét fejezte ki, hogy a lengyel helyzet nyomán az Európai Unió egy új migrációs politika mentén indul majd el.

migráns
illegális bevándorló
Magyarország
Bakondi György

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.