Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Bakondi: Jön a tavasz, még nagyobb lehet a migrációs nyomás

2022.02.15
09:40
Forrás
MTI
Naponta 300-500 határsértőt fognak el a magyar hatóságok, idén eddig 18 120-at akadályoztak meg az átjutásban - közölte a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában.

Bakondi György azt mondta, az összesített adat mintegy 8000-rel haladja meg a tavalyi számokat, és az év eleje óta 140 embercsempész ellen indítottak eljárást.

Bakondi úgy látja, hogy általánossá vált a migránsok agresszív, csoportos fellépése, már nem csak esetileg fordul elő. Megrongálják a határ műszaki berendezéseit, megtámadják a határt védők járműveit vagy a szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat - tette hozzá.

Szerinte a téli hideg sem fogta vissza a migrációt, a tavaszi idő beálltával pedig erősödik majd a határsértők mozgása.

Bakondi György
migráns
határ
határsértő

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.