Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Bakondi: a migráció továbbra is kihívást jelent

2022.05.19
09:46
Forrás
MTI
A migráció a következő években is biztonsági kihívást fog jelenteni - mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György felidézte, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség legfrissebb jelentése szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonal az egyik legaktívabb, itt jelentős a növekedés. Hozzátette, egyre többen várnak Szíriában, Iránban és Törökországban is arra, hogy Európába indulhassanak. Kijelentette: semmi nem valósult meg azokból a nyugat-európai elképzelésekből, amelyek szerint a migránsokat sikerül majd integrálni. Látható az is, hogy az Európai Unió migrációs politikája is változik, de továbbra is az illegális bevándorlás kezeléséről és nem a megállításáról beszélnek - közölte.

Bakondi György
Bakondi

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű