Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Bakondi: mintegy 100-120 ezer migráns keresi a módját, hogyan juthatna tovább

2020-02-15
07:42
Forrás
MTI
Mintegy 100-120 ezer migráns keresi a módját, hogy minél egyszerűbben továbbjusson Európában - mondta Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Felhívta a figyelmet arra, hogy szombaton újabb migránsmenet indulhat Bosznia-Hercegovinából, mivel a migránsok a horvát határnál akarnak tiltakozni.

Bakondi György hozzátette: ismét meglehetősen jó szervezettséggel készülnek politikai nyomásgyakorlásra a migránsok. Megjegyezte, az ötlet nem lehet a sajátjuk, a tüntetés "a nyugat-európai kultúrkörre jellemző".     

"Magukat ngo-knak nevező, félig meddig embercsempész-szervezetek koordinációja látható a háttérben" - mondta.

A főtanácsadó közölte: nemrég azt tapasztalta a bosnyák-horvát határ térségében, hogy sok elkeseredett ember van ott.     A horvát határon nincs kerítés, de szigorú a határőrizeti rendszer - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az ENSZ 100-120 ezerre becsüli a balkáni útvonalon lévők számát, ez viszont jellemzően a regisztrált migránsok száma. Azok, akik elkerülték a regisztrációt, akár 10-20 ezren is lehetnek - tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány és hatóságok igyekszenek a főbb mozgásokat, főbb veszélyeket azonosítani, és azokra olyan választ adni, amely a magyar emberek biztonságát garantálja.

migránsok
Bakondi György

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.