Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Bakondi: mintegy 100-120 ezer migráns keresi a módját, hogyan juthatna tovább

2020-02-15
07:42
Forrás
MTI
Mintegy 100-120 ezer migráns keresi a módját, hogy minél egyszerűbben továbbjusson Európában - mondta Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Felhívta a figyelmet arra, hogy szombaton újabb migránsmenet indulhat Bosznia-Hercegovinából, mivel a migránsok a horvát határnál akarnak tiltakozni.

Bakondi György hozzátette: ismét meglehetősen jó szervezettséggel készülnek politikai nyomásgyakorlásra a migránsok. Megjegyezte, az ötlet nem lehet a sajátjuk, a tüntetés "a nyugat-európai kultúrkörre jellemző".     

"Magukat ngo-knak nevező, félig meddig embercsempész-szervezetek koordinációja látható a háttérben" - mondta.

A főtanácsadó közölte: nemrég azt tapasztalta a bosnyák-horvát határ térségében, hogy sok elkeseredett ember van ott.     A horvát határon nincs kerítés, de szigorú a határőrizeti rendszer - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az ENSZ 100-120 ezerre becsüli a balkáni útvonalon lévők számát, ez viszont jellemzően a regisztrált migránsok száma. Azok, akik elkerülték a regisztrációt, akár 10-20 ezren is lehetnek - tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány és hatóságok igyekszenek a főbb mozgásokat, főbb veszélyeket azonosítani, és azokra olyan választ adni, amely a magyar emberek biztonságát garantálja.

migránsok
Bakondi György

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.