Ugrás a tartalomra
Police.hu

Bakondi: több mint százezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határon

2021.11.07
07:49
2021.11.07
07:55
Forrás
MTI
Több mint százezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határon, és ezernél több embercsempész ellen indítottak eljárást - – közölte a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este című műsorában szombaton.

Bakondi György szerint jelenleg 2015-nél is rosszabb a migrációs helyzet: a klasszikus útvonalakon továbbra is aktívak a migránsok, és új útvonal nyílt Fehéroroszország felől Lengyelország, Lettország, Litvánia felé.

Ideje, hogy a nemzetállamok a nemzeti költségvetés mellett európai uniós forrásokat is fordíthassanak a határok védelmére - mondta, hozzátéve: a szuverenitás megőrzése érdekében meg kell akadályozni a tömeges bevándorlást.

Bakondi György
Magyarország
határsértők
embercsempész

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű