Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Bemutatták a Magyarság Háza Nagy Képeskönyvét

2021.12.23
11:32
2021.12.23
17:13
Forrás
Pannon RTV
A kiadványban szereplő több száz fénykép az intézmény tevékenységének legizgalmasabb pillanatait jeleníti meg az elmúlt tíz évből.

Elkészült a Magyarság Háza Nagy Képeskönyve, amelyet az intézmény tízéves fennállása alkalmából rendezett jubileumi rendezvénysorozat záróestjén mutattak be, Budapesten.

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója: „Több mint 400 oldalas, nagy kötetről van szó, amelyben több mint 600 fotó van. Egy nagyon erős válogatás az elmúlt 10 évből, amely a 2011 és 2021. október 3-a között készült fotókból került kiválasztásra.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Az intézmény történetét összefoglaló képeskönyv bemutatóestjén Csibi Krisztina Potápi Árpád Jánossal beszélgetett. A magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtized nemzetpolitikája történelmi siker, amelynek célja a magyarság identitásának és a Kárpát-medencei magyar közösségek gazdasági megerősítése volt. Mindezt a határon túli magyar civil és egyházi szervezetek, politikai pártok és önkormányzatok bevonásával hajtották végre, vagyis a siker nem csupán a kormány, hanem a magyarság közös sikere - tette hozzá a politikus.

„Én úgy gondolom, hogy ezek a programok és az a támogatáspolitika, ami szinte minden magyar közösséget, sőt minden magyar embert elért az elmúlt évtizedben, nem ez a legfontosabb, hanem a legfontosabb számunkra az, hogy megerősítette az összetartozás-tudatot, ennek az érzését, és ennek az élményét is bennünk.”

Az elmúlt időszak céljai közé tartozott az elvándorlás csökkentése, valamint az is, hogy minél több magyar gyermek szülessen, egy számában is gyarapodó magyarság kialakulását elősegítve a Kárpát-medencében - közölte Potápi Árpád János.

magyarság háza
könyvbemutató
Budapest
Potápi Árpád János
Csibi Krisztina

Most

13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.