Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Benkő: Felkészültnek kell lenni a biztonság megőrzésére

2020.11.03
15:32
2020.11.03
18:53
Forrás
MTI
A franciaországi és a bécsi terrortámadások kapcsán beszélt a magyar honvédelmi tárca vezetője a szlovén kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón.

Az elmúlt időszakban Franciaországban és a hétfő este Bécsben történtek mind azt mutatják, hogy "jogos az aggodalom", készülni kell, és felkészültnek kell lenni a béke, a biztonság, a stabilitás megőrzésére - jelentette ki Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter a szlovén védelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján kedden, Budapesten.

"Nem engedhetjük meg, hogy terrortámadások veszélyében éljünk, és majd gyermekeink, unokáink ilyen körülmények között nőjenek fel" - fogalmazott Benkő Tibor. Hozzátette: Magyarország ezért kezdte meg a Magyar Honvédség honvédelmi és haderőfejlesztési programjának végrehajtását.

MTI/Soós Lajos

Matej Tonin, Szlovénia védelmi minisztere gratulált Benkő Tibornak és csapatának az elmúlt években a haderőfejlesztésben elért eredményekhez. Azt mondta: látható, hogy a Magyar Honvédség folyamatosan fejlődik, azt folyamatosan fejlesztik.

Másról is szólt a szlovén védelmi miniszter. Mobil hadikórházat telepítene 2023-ban Maliba Szlovénia, és ebben Magyarország közreműködését is kérte - jelentette be a szlovén védelmi miniszter. Matej Tonin azt mondta: Szlovénia biztosítaná a felszerelést és a technikai hátteret, Magyarországot és más partnereket pedig a személyzet biztosítására kérte fel. A szlovén védelmi miniszter kiemelte: Észak-Afrika fontos terület az európai stabilitás és béke megteremtésében, hiszen az a migráció egyik forrása.

Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter azt mondta, megvizsgálják annak lehetőségét, hogy miként tudnának egészségügyi szakszemélyzettel részt venni az afrikai kórház működtetésében. Ennek kapcsán azt is közölte, hogy Magyarország erősíteni kívánja jelenlétét Észak-Afrikában, elsősorban a Száhel övezetben, mert ott olyan gondok, problémák vannak, amelyek kihatással vannak Európára, Magyarországra is.

Benkő Tibor
Matej Tonin
terrortámadás
Franciaország
Ausztria
Lyon
Bécs

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.