Ugrás a tartalomra
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Brnabić: Szerbia megbízható partnere Észak-Macedóniának

2022.05.18
14:22
Forrás
Tanjug
A béke, a stabilitás és a regionális együttműködés a legfontosabb a Nyugat-Balkán államai számára - mondta Ana Brnabić ma Észak-Macedóniában.

A szerb miniszterelnök kiemelte, Szerbia számára második helyen az oktatásba, a tudományba, a kutatásba és a fejlesztésbe való befektetés áll, harmadikként pedig a digitalizáció további fejlesztése szerepel. Hangsúlyozta, Szerbia megbízható partnere Észak-Macedóniának még a nehéz időkben is.

A Nyitott Balkán kezdeményezéshez tartozó országok találkozóját június 7-én és 8-án tartják Ohridban, amelyen Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vesz majd - jelentette be a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić
Észak-Macedónia
Nyugat-Balkán

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű