Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

A Budapest-Belgrád vasútvonal a magyar Országgyűlés előtt

2020-04-08
18:48
2020-04-08
18:54
Forrás
MTI
A magyar kormány célja, hogy egyszerűsítse a Budapest-Belgrád vasútvonal engedélyeztetési folyamatát – hangzott el a vasútvonalról szóló kormányzati előterjesztés általános vitáján.

Mindennek  az a célja, hogy növeljék a beruházás hatékonyságát, rövidüljenek a határidők és az esetleges kockázatok csökkenjenek– mondta ma Scahnda Tamás a magyar országgyűlésben. A magyar innovációs tárca parlamenti államtitkára a vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztéséről, kivitelezéséről és finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot is ismertette.

Kifejtette, hogy az indítvány garanciákat tartalmaz a környezeti védettségre, vagyis a környezeti és természeti értékek nem sérülhetnek az építkezés miatt. Schanda aláhúzta, a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai közreműködéssel megvalósuló fejlesztése rendkívüli gazdasági potenciált rejt Magyarország számára az eurázsiai teherszállítás területén. Kiemelte, a Budapest-Belgrád vasútvonal az európai vasúti törzshálózat részét képezi, így annak korszerűsítése uniós kötelezettség.

vasútvonal
Belgrád-Budapest
magyar Országgyűlés

Most

Népszerű