Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Mónus Márton

Budapest őrzi azok emlékét, akik emberek maradtak az embertelenségben

2018-04-15
18:27
2018-04-15
18:33
Forrás
MTI
Megemlékezést tartottak Budapesten a Terror Háza Múzeumnál a Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján.

Budapest őrzi azoknak a hősöknek az emlékét, akik emberek tudtak maradni az embertelenségben és a remény hordozói voltak a kétségbeesés idején - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes vasárnap Budapesten.

A Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezés keretében koncertet tartottak Ádám László szalézi szerzetes, embermentő emlékére a Terror Házánál, ahol a főpolgármester-helyettes kiemelte: a fájdalmas és keserű múltat nem elfelejteni kell, hanem "megérteni, feldolgozni és láthatóvá tenni".

Az emlékezés során pedig "nemcsak az áldozatok emléke előtt hajtunk fejet, hanem minden olyan hős előtt is tisztelgünk", akik "tanúbizonyságot tettek emberségből, áldozatvállalásból" - fogalmazott. Szalay-Bobrovniczky Alexandra kitért arra: az emlékezés nemcsak a múltról, hanem legalább annyira a jelenről és a jövőről is szól, az "őszinte", "tisztességes" emlékezés segít "őszintébb, egyenesebb és tisztességesebb jelent éljünk meg és jövőt alkothassunk". Hozzátette: a főváros vezetése mindent megtesz azért, hogy az emlékezés "méltó, elegáns és őszinte legyen".

holokauszt
Budapest

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.