Ugrás a tartalomra
Pixabay

Budapesten is visszavonják a kijárási korlátozást

2020-05-16
14:34
2020-05-16
16:47
Forrás
Facebook
Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be, hogy Budapesten is visszavonják a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozást.

Magyarországon a fertőzésen átesettek száma alacsony és az új megbetegedések száma is kedvezően alakul - fogalmazott a magyar miniszterelnök. Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába léphetnek a fővárosban.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Budapesten is áttérhetünk, igaz megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk a védekezés második szakaszába. Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket. A felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen is fontos. Arra kérem a polgármestereket, hogy ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára. Hajrá, Budapest!”

Budapest
Orbán Viktor
kijárási korlátozás
koronavírus-járvány

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.