Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Vešelin Borishev

Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet

2020.04.01
07:43
Forrás
hirado.hu
Miután több százan keresetet indítottak a közigazgatási bíróságon a szabályozás ellen Kiril Ananiev egészségügyi miniszter vissza is vonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet.

A rendelet egy napot volt érvényben. A tárcavezető ugyanakkor felszólította az embereket, hogy viseljenek védőmaszkot, mert nem minden fertőzöttnél jelentkeznek az új típusú koronavírus-fertőzés tünetei. A keresetek indítói azzal érveltek, hogy a szájmaszkokat az államnak kellene biztosítania tekintettel arra, hogy a gyógyszertárakban csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.

A mintegy hétmillió lakosú Bulgáriában eddig 399 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük nyolcan hunytak el a Kínából kiindult vírus okozta betegségben.

Bulgária
koronavírus
szájmaszk

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.