Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

2020-05-31
09:00
2020-05-31
12:36
Forrás
koronavirus.gov.hu, MTI
Időben intézkedtek, ezért Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3876 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon.

Elhunyt újabb 2 idős, krónikus beteg, így 526-ra emelkedett a kór szövődményeiben elhunytak száma az országban. 2147-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1203 fő. A kórházban ápoltak száma 419, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen - írta a magyar külgazdasági és külügyminiszter ma a közösségi oldalán. Szijjártó Péter bejegyzésében hangsúlyozta: Magyarországon időben megkezdték az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzését, így nem fordulhat elő, hogy akár egyetlen beteg ellátása is akadályba ütközzön a koronavírus-járvány bármely szakaszában. Tájékoztatása szerint az elmúlt héten a Magyarország-Kína légihídon 650 újabb lélegeztetőgép érkezett az országba. Mindannyian láttuk, hogy "milyen borzalmas jelenetek játszódtak le egyes dél-európai országokban", de ilyen Magyarországon nem történhet - emelte ki.

Magyarország
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

Népszerű