Ugrás a tartalomra
Tanjug/Stefan Vojnić

Egészségesek a Kínában tartózkodó szerbiai állampolgárok

2020-01-27
08:00
2020-02-08
07:58
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
A szerbiai külügyminisztérium felvette a kapcsolatot azoknak a szerb állampolgároknak a többségével, akik jelenleg a kínai Vuhanban tartózkodnak - jelentette be Ivica Dačić.

A tárcavezető leszögezte, ők jelenleg egészségesek. Információik szerint két diákról, két munkavállalóról és egy előadóról van szó. A külügyi tárca a továbbiakban is igyekszik minden szerb állampolgárral kapcsolatot teremteni és adott esetben segítséget nyújtani nekik. Felhívják ugyanakkor az ott tartózkodók figyelmét, hogy vegyék fel a kapcsolatot a kínai szerb nagykövetséggel. A belgrádi Stefan Vojnić jelenleg Vuhanban tartózkodik, a Tanjug hírügynökségnek sikerült megszólaltatnia.

Stefan Vojnić, Belgrád: „Vuhanban vagyok, Hupej tartományban, a koronavírus miatti legnagyobb karanténban az országban, ahol 33 millió ember él. Ahogyan mögöttem is látják, továbbá előttem is, minden oldalról, közlekedés szinte nincs, néhány autó látható csak, jelenleg 17 óra van, helyi idő szerint. Ilyenkor itt kaotikus szokott lenni a közlekedés, most pedig nincs senki. Az emberek otthon vannak, védekeznek, mossák a kezüket, elkerülik az állatokat és maszkokat viselnek. Egyszerűen karanténszerű életet élnek. Reméljük, hogy ez hamarosan véget ér.”

állampolgárok
Vuhan
koronavírus
Kína

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.