Ugrás a tartalomra
Tanjug/Stefan Vojnić

Egészségesek a Kínában tartózkodó szerbiai állampolgárok

2020-01-27
08:00
2020-02-08
07:58
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
A szerbiai külügyminisztérium felvette a kapcsolatot azoknak a szerb állampolgároknak a többségével, akik jelenleg a kínai Vuhanban tartózkodnak - jelentette be Ivica Dačić.

A tárcavezető leszögezte, ők jelenleg egészségesek. Információik szerint két diákról, két munkavállalóról és egy előadóról van szó. A külügyi tárca a továbbiakban is igyekszik minden szerb állampolgárral kapcsolatot teremteni és adott esetben segítséget nyújtani nekik. Felhívják ugyanakkor az ott tartózkodók figyelmét, hogy vegyék fel a kapcsolatot a kínai szerb nagykövetséggel. A belgrádi Stefan Vojnić jelenleg Vuhanban tartózkodik, a Tanjug hírügynökségnek sikerült megszólaltatnia.

Stefan Vojnić, Belgrád: „Vuhanban vagyok, Hupej tartományban, a koronavírus miatti legnagyobb karanténban az országban, ahol 33 millió ember él. Ahogyan mögöttem is látják, továbbá előttem is, minden oldalról, közlekedés szinte nincs, néhány autó látható csak, jelenleg 17 óra van, helyi idő szerint. Ilyenkor itt kaotikus szokott lenni a közlekedés, most pedig nincs senki. Az emberek otthon vannak, védekeznek, mossák a kezüket, elkerülik az állatokat és maszkokat viselnek. Egyszerűen karanténszerű életet élnek. Reméljük, hogy ez hamarosan véget ér.”

Szerbia
állampolgárok
Vuhan
koronavírus
Kína

Most

16:39

Támogatás a méhészeknek

Határozat született a mezőgazdasági támogatások idei évi eloszlásáról, melynek értelmében a méhészek kaptáronként 800 dináros támogatásra jogosultak.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.