Ugrás a tartalomra

Egy „kisebb város” lépte át illegálisan a határt péntektől vasárnap éjfélig

2015-10-12
08:55
„Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a magyar hatóságok - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján
„Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a magyar hatóságok - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján. A tájékoztatás szerint közokirat-hamisítás miatt hat emberrel szemben indult büntetőeljárás. A magyar kormány álláspontja, hogy Közel-Kelet mellett Észak-Afrikában is támogatni kell azokat az államokat, amelyek szerepet vállalnak a migrációs válság kezelésében - hangsúlyozta Magyar Levente. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára leszögezte, az észak-afrikai országok a migrációs helyzet kezelésében kulcsszerepet játszanak Európa szempontjából, ezért segíteni kell munkájukat. Az államtitkár hozzáfűzte, ha az Európai Unió kialakítana egy cselekvőképes, katonai dimenzióban értelmezhető fellépést, akkor csökkenne a migránsáradat. (MTI)

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.