Ugrás a tartalomra

Egy „kisebb város” lépte át illegálisan a határt péntektől vasárnap éjfélig

2015-10-12
08:55
„Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a magyar hatóságok - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján
„Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a magyar hatóságok - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján. A tájékoztatás szerint közokirat-hamisítás miatt hat emberrel szemben indult büntetőeljárás. A magyar kormány álláspontja, hogy Közel-Kelet mellett Észak-Afrikában is támogatni kell azokat az államokat, amelyek szerepet vállalnak a migrációs válság kezelésében - hangsúlyozta Magyar Levente. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára leszögezte, az észak-afrikai országok a migrációs helyzet kezelésében kulcsszerepet játszanak Európa szempontjából, ezért segíteni kell munkájukat. Az államtitkár hozzáfűzte, ha az Európai Unió kialakítana egy cselekvőképes, katonai dimenzióban értelmezhető fellépést, akkor csökkenne a migránsáradat. (MTI)

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.