Ugrás a tartalomra
Police.hu

Egy nap alatt 9 embercsempészt tartóztattak le a magyar rendőrök

2021.09.21
07:42
2021.09.21
08:18
Forrás
police.hu
A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 20-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 394 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt akadályoztak meg a Magyarország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 30 esetben összesen 200, míg Csongrád-Csanád megyében 27 esetben összesen 164  határsértőt tartóztattak fel. A többi illegális bevándorlóval szemben az ország belső területein intézkedtek a hatóságok. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, algériai, szomáliai, iraki, palesztin, tunéziai, egyiptomi, török és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben összesen 207 főt akadályoztak meg a magyar rendőrök az ország területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 75 személyt, Csongrád-Csanád megyében 132 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 9, közokirat-hamisítás miatt 6 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Magyarország
illegális határátlépés
migránsok

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.