Ugrás a tartalomra
Tanjug/Steve Parsons/PA via AP

Egyensúlyozás a turisták bevonzása és az egészségvédelem törékeny határvonalán

2021.06.05
17:24
2021.06.05
21:55
Forrás
Pannon RTV
Sokkal jobb nyaralási idény várható idén, mint tavaly - jelentette ki Zoran Arsenović, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének elnöke.

A régió országaiba utazás feltételei kapcsán hozzátette, egyelőre korlátozás nélkül léphetünk be Montenegróba és Albániába. Horvátországba, Szlovéniába, Bulgáriába és Törökországba pedig szükséges az antigén-teszt. A lehetőségekhez mérten azon dolgoznak, hogy Görögország is elismerje az antigén-tesztet.

Zoran Arsenović, elnök, Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége: „Az oltottak számára a PCR-vizsgálat nem kötelező. Figyelembe véve, hogy Szerbiában nagyszámú az oltott és a második oltását is felvett lakos, több mint 2 millió. Valahol őszintén hisszük, hogy ez jelentősen motiválhat valakit arra, hogy utazzon. Nem csak Görögországba, hanem más célállomásokra is, amelyek szintén elismerik az oltási igazolványt. Mindazok, akik nem oltakoztak, számukra sajnos szükséges a negatív PCR-teszt, és számunkra is kedvezőtlen az a tény, hogy minden öt évnél idősebb gyermeknek rendelkeznie kell vele. A mi igényünk az, hogy a görög minisztériummal együtt elérjük azt, hogy ezt a korhatárt kitoljuk legalább 12 éves korig, annak érdekében, hogy enyhítsék az állampolgáraink számára felmerülő többletköltségeket, ami sajnos Szerbiában nem csekély, 9 ezer dinárt tesz ki.”

Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége
Zoran Arsenović
nyaralási
idény
szezon

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű