Ugrás a tartalomra
Pixabay/HelenJank

Egyes helyeken már a gondolák sem tudnak közlekedni

2021.02.28
14:51
2021.02.28
15:12
Forrás
Hirado.hu
Szinte teljesen elfogyott a víz a csatornákból. A decemberi árvíz után alacsony vízállás sújtja az olaszországi Velencét.

A kisebb csatornákban minimálisra csökkent a vízszint, most a szombaton megérkezett apály okozza a legnagyobb nehézséget. Már csak a szélesebb és nagyobb csatornákban működik a tömegközlekedés, a helyi forgalomra használt kisebb vízi utakon már a gondolák sem tudnak közlekedni a túl alacsony vízszint miatt, a legtöbb helyen már csak iszap van víz helyett. A vízszint mostani csökkenése felszínre hozta az épületeket tartó facölöpöket, amelyeket a szakértők szerint a rendszertelenné vált apály-dagály váltakozás miatt a szétrohadás fenyegeti. Az apály egyébként megszokott jelenség Velencében, de az ilyen mértékű szárazság rendkívülinek számít.

Velence
Olaszország
szárazság
csatorna
víz
dagály
apály

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.