Ugrás a tartalomra
Pixabay/HelenJank

Egyes helyeken már a gondolák sem tudnak közlekedni

2021.02.28
14:51
2021.02.28
15:12
Forrás
Hirado.hu
Szinte teljesen elfogyott a víz a csatornákból. A decemberi árvíz után alacsony vízállás sújtja az olaszországi Velencét.

A kisebb csatornákban minimálisra csökkent a vízszint, most a szombaton megérkezett apály okozza a legnagyobb nehézséget. Már csak a szélesebb és nagyobb csatornákban működik a tömegközlekedés, a helyi forgalomra használt kisebb vízi utakon már a gondolák sem tudnak közlekedni a túl alacsony vízszint miatt, a legtöbb helyen már csak iszap van víz helyett. A vízszint mostani csökkenése felszínre hozta az épületeket tartó facölöpöket, amelyeket a szakértők szerint a rendszertelenné vált apály-dagály váltakozás miatt a szétrohadás fenyegeti. Az apály egyébként megszokott jelenség Velencében, de az ilyen mértékű szárazság rendkívülinek számít.

Velence
Olaszország
szárazság
csatorna
víz
dagály
apály

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!