Ugrás a tartalomra
Pixabay/HelenJank

Egyes helyeken már a gondolák sem tudnak közlekedni

2021.02.28
14:51
2021.02.28
15:12
Forrás
Hirado.hu
Szinte teljesen elfogyott a víz a csatornákból. A decemberi árvíz után alacsony vízállás sújtja az olaszországi Velencét.

A kisebb csatornákban minimálisra csökkent a vízszint, most a szombaton megérkezett apály okozza a legnagyobb nehézséget. Már csak a szélesebb és nagyobb csatornákban működik a tömegközlekedés, a helyi forgalomra használt kisebb vízi utakon már a gondolák sem tudnak közlekedni a túl alacsony vízszint miatt, a legtöbb helyen már csak iszap van víz helyett. A vízszint mostani csökkenése felszínre hozta az épületeket tartó facölöpöket, amelyeket a szakértők szerint a rendszertelenné vált apály-dagály váltakozás miatt a szétrohadás fenyegeti. Az apály egyébként megszokott jelenség Velencében, de az ilyen mértékű szárazság rendkívülinek számít.

Velence
Olaszország
szárazság
csatorna
víz
dagály
apály

Most

11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.
09:47, Frissítve: 12:09

Túlnyomóan borús idő várható

Szerbiában ma túlnyomóan borús idő várható, helyenként esővel, helyi záporral, zivatarral. Az ország északi részében napközben megáll az eső, de a déli vidékeken időnként egészen estig lesz csapadék.

Népszerű