Ugrás a tartalomra
Pixabay

Egyetemisták jelentkezését várja a budapesti Mathias Corvinus Collegium

2022.02.01
13:16
Forrás
MTI
A Kárpát-medencei tehetséggondozó intézmény hat iskolájába március 15-ig kérhetik felvételüket a hallgatók.

Azon első egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében befejező diákok jelentkezhetnek, akik valamelyik budapesti egyetemen nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek. Az egyetemistáknak szóló program Budapest mellett már Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is elérhető. Ezekben a vidéki egyetemvárosokban is hamarosan elindulhat a jelentkezés a programra.

A jelentkezés és további információk a Mathias Corvinus Collegium honlapján találhatók.

Budapest
Mathias Corvinus Collegium
jelentkezés
egyetemista

Most

12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.