Ugrás a tartalomra
Pixabay

Egyre gyakrabban látni farkast Magyarországon - Mi a teendő, ha összetalálkozunk vele?

2021-01-18
08:37
2021-01-18
08:46
Forrás
hirado.hu
Egyre gyakrabban hallani Magyarországon is a farkasok jelenlétéről. Habár az első világháború után kipusztultak az országban, az 1980-as évektől újra megjelentek.

Ma Észak-Magyarország több hegységében állandó a jelenlétük, de már többször megfigyelték őket az Alföldön és a Dunántúlon is.

Mivel a korábbiaknál is több a túrázó az erdőkben, érdemes tudni, hogy mit kell tenni, ha esetleg találkoznánk a ragadozókkal. Ha farkassal találkozunk, az a lényeg, hogy próbáljunk nyugodtak maradni. Ha kényelmetlen a farkas közelsége, akkor lassan távozzunk a helyszínről, az állatot szemmel tartva. A farkast szinte biztosan elriasztja, ha rákiabálnak vagy tapsolnak. De miután elszalad, véletlenül se vegyük üldözőbe, mert az védekezést, kiszámíthatatlan agressziót válthat ki belőle. Fontos, hogy ha esetleg kutyával kirándulunk, azt soha ne engedjük szabadon, mert akár a ragadozók áldozatává is válhat.

farkas
Magyarország

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.