Ugrás a tartalomra
Pixabay/MilosB

Egyre népszerűbb Szerbia a magyarországi befektetők szemében

2021.03.02
16:44
2021.03.02
19:01
Forrás
Közlemény
Erre a megállapításra jutott Anđelka Atanasković szerb gazdasági miniszter és Nemanja Milutinović, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség belgrádi irodavezetője.

Mai találkozójukon az együttműködés további fejlesztéséről tárgyaltak. Atanasković szerint lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy a lehetséges magyarországi beruházók minél több attraktív helyszínnel ismerkedhessenek meg Közép-Szerbiában, különösképpen a jövendőbeli moravai korridor régiójában. 

Milutinović, aki egyben Magyarország belgrádi tiszteletbeli konzulja, elmondta, a HEPA vezetősége erőfeszítéseket tesz majd azért, hogy a magyar kormány a befektetéseket ne csak Vajdaságra fókuszálja, hanem kiterjessze a többi térségre is. 

Magyarország kormánya egyébként 25 millió eurós támogatási alapot hozott létre cégei megsegítésére, amelyek a közeljövőben mintegy 80 millió eurós beruházást valósítanak majd meg Szerbiában. 

Szerbia
befektetés
Anđelka Atanasković
Nemanja Milutinović
együttműködés

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.