Ugrás a tartalomra
MTI/Mihádák Zoltán

Egyre több az embercsempész a magyarországi börtönökben

2022.11.17
07:52
2022.11.17
07:58
Forrás
MTI
Már több mint 2 500 embercsempészt tartanak fogva a magyarországi börtönökben, számuk folyamatosan emelkedik és meghaladja a fogvatartotti összlétszám 13 százalékát - közölte a magyar Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Közleményükben azt írták: idén 1 653-mal emelkedett az embercsempészettel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek létszáma a börtönökben. Az embercsempészet miatt őrzött személyek csaknem 90 százaléka külföldi, 73 különböző ország állampolgárai.

embercsempész
migráció

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.