Ugrás a tartalomra
Pixabay/Fachdozent

Éjfélkor teljesen leállt a vonatközlekedés Ausztriában

2022.11.28
09:50
Forrás
Mávinform
Erre azután került sor, hogy a vasutasok szakszervezete egynapos figyelmeztető sztrájkra szólított fel.

Mivel a szakszervezet és a munkáltatók nem tudtak megegyezni, a sztrájk ideje alatt nem közlekednek a helyi, a regionális, az éjjeli és a nemzetközi vonatok sem. A szakszervezet szerint a munkáltatók a korábbi ajánlatuk helyett, hogy 200 euróval növelik a béreket és egyszeri 1000 eurós juttatást biztosítanak, a legutóbbi egyeztetésen csupán 8 euróval növelték az összeget. A szakszervezet 400 eurós fizetésemelést kér, tekintettel a rekordmértékű, 11 százalékos inflációra.

Andreas Mate, az Osztrák Vasutak igazgatója hangsúlyozta, hogy a 8,44 százalékos emeléssel a legtöbbet kínálták, mint az összes többi szektorban.

A Mávinform tájékoztatója szerint a Magyarország és Ausztria közt közlekedő, illetve áthaladó nemzetközi vonatok az eredeti menetrendjük szerint közlekednek a munkabeszüntetés időszakában, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig, majd a két határtelepülésről indulnak vissza Budapestre.

Ausztria
vonat
sztrájk
infláció

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.