Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Éjféltől háborús veszélyhelyzet lép életbe Magyarországon

2022.05.24
17:38
2022.05.24
19:22
Forrás
MTI
A magyar kormány megalakulását követően rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök közösségi oldalán.

Eszerint a magyar kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - mondta a miniszterelnök. Egy olyan háború zajlik a szomszédban, aminek senki nem látja a végét, veszélyezteti a családok anyagi biztonságát - részletezte Orbán. Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus dráguláshoz vezettek - ismertette a kormányfő. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát, ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség - mondta. A járvány alatti veszélyhelyzethez hasonlóan a mostani intézkedés is lehetővé teszi, hogy azonnal cselekedjen a kormány. Az első döntésekről szerdán tájékoztat a miniszterelnök.

háborús veszélyhelyzet
Orbán Viktor
Magyarország

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.