Ugrás a tartalomra
Pixabay/otarikkoc/illusztráció

Elborítja a szemét Mostar városát

2019-06-16
13:45
Forrás
444.hu
Mostar utcáit ellepi a szemét a kánikulában. Ijesztő hírek érkeznek a talajvíz szennyezettségéről is.

A város polgárainak működő kormányzatra lenne szükségük, hogy megoldhassák ezeket és más hasonló alapproblémákat - tette közzé közösségi oldalán a szarajevói amerikai követség. A fele-fele arányban bosnyákok és horvátok lakta százezres várost irányító pártok ellenségeskedése és kompromisszumképtelensége miatt Mostarban 8 éve nincs működő képviselő-testület. Emiatt nem viszik el a szemetet a település nagy részén. Bár több köztisztasági vállalat is üzemel, nem tudnak egymással megegyezni, hogy ki melyik területért felelős. Az utcán felgyülemlett szemét miatt rengeteg a patkány, és egész Boszniában itt fertőződnek meg a legtöbben veszettséggel.

Mostar
szemét
talajvíz

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.