Ugrás a tartalomra
Pixabay/otarikkoc/illusztráció

Elborítja a szemét Mostar városát

2019-06-16
13:45
Forrás
444.hu
Mostar utcáit ellepi a szemét a kánikulában. Ijesztő hírek érkeznek a talajvíz szennyezettségéről is.

A város polgárainak működő kormányzatra lenne szükségük, hogy megoldhassák ezeket és más hasonló alapproblémákat - tette közzé közösségi oldalán a szarajevói amerikai követség. A fele-fele arányban bosnyákok és horvátok lakta százezres várost irányító pártok ellenségeskedése és kompromisszumképtelensége miatt Mostarban 8 éve nincs működő képviselő-testület. Emiatt nem viszik el a szemetet a település nagy részén. Bár több köztisztasági vállalat is üzemel, nem tudnak egymással megegyezni, hogy ki melyik területért felelős. Az utcán felgyülemlett szemét miatt rengeteg a patkány, és egész Boszniában itt fertőződnek meg a legtöbben veszettséggel.

Mostar
szemét
talajvíz

Most

10:03, Frissítve: 10:12

Kiütötte a Bayern a Barcelonát

8 gólt kapott tegnap a Barcelona labdarúgó csapata a Bayern Münhcen elleni BL negyeddöntőben. A katalán klub ezzel fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
07:48, Frissítve: 07:59

Nagyboldogasszony ünnepe van

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.