Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Életműdíjak átadásával nyitották meg a Magyar Filmhetet

2019-04-23
16:24
Forrás
MTI
Életműdíjak átadásával nyitották meg a Magyar Filmhét rendezvényt hétfő este a budapesti Corvin moziban

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el életműdíjjal a Magyar Filmakadémia Egyesület. Az életműdíjakat első alkalommal adták át. A tervek szerint a filmakadémia a jövőben minden évben életműdíjban részesít öt olyan művészt, akik nevüket beírták a magyar filmtörténelembe. A szombatig tartó filmhétre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek. Idén először az egyre népszerűbb televíziós sorozatok is helyet kaptak a filmhét programjában és díjat kapnak a sorozatok is. Az idén 44 díjat adnak át a televíziós forgalmazású filmeknek és alkotóiknak, a játékfilmes műfajban 19 elismerést osztanak ki.

Magyar Filmhét

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű