Ugrás a tartalomra
MTI

Elhunyt 31 beteg, 1478-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020-10-19
11:34
2020-10-19
13:21
Forrás
MTI
A magyar kormányzati portálon azt írták: 47 768-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1173-ra emelkedett, 14 312-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 32 283. Az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 40 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 24 929-en vannak, a mintavételek száma 904 036-ra nőtt.

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a magyar kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést.

Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy nem szabad belefáradni a koronavírus-járvány kezelésébe, mert legalább annyi van még előttünk, mint amennyi mögöttünk.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjék az óvodák és iskolák zavartalan működését. Az operatív törzs jelenleg 40 óvodában és 13 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 117 osztálynál és 15 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Közölték azt is, hogy a magyar kormány - az egészségügyi védekezés fenntartása mellett - további gazdaság- és családvédelmi intézkedéseken dolgozik.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Közülük számosan gyógyulóban vannak, és számosan le is kerülhetnek a lélegeztetőgépről. Tehát nem jelent egy végsorsot az, hogyha esetleg valaki középsúlyos vagy súlyos állapotban intézménybe, kórházba kerül, hiszen rendkívül sok a jó tapasztalat. Nagyon sok tudás gyülemlett fel az egészségügyi ellátórendszerben, ezért számos olyan lehetőségünk van most már, a második hullám, az ősz folyamán, amit tavasszal még nem tudtunk teljes körűen bevetni, vagy még egyáltalán nem is állt rendelkezésre.”

koronavírus
Magyarország
fertőzött
kórház
igazolt
gyógyult

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.