Ugrás a tartalomra
Pixabay

Elhunyt a Tévémaci és Mirr-Murr megalkotója

2021.04.12
19:46
2021.04.12
19:57
Forrás
telex.hu, 24.hu, hvg.hu
85. életévében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó László, a Tévémaci és Mirr-Murr megalkotója.

 Az iparművész a magyar televíziózás leghíresebb bábfiguráit alkotta meg, ő készítette el és keltette életre a Tévémacit, Misi Mókust, Mekk Eleket, Mirr-Murrt és a Legkisebb Ugrifülest. Szabó László 1935. június 24-én született. Esztergomban, a Magyar Repülő Szövetségnél tanult repülőgépmotor-szerelőnek, később Szolnokon elvégezte a Kilián György Műszaki Főiskolát, és vadászrepülő lett. 1965-től egészen 1990-ig a Pannónia Filmstúdió munkatársa volt, bábfigurák készítésével foglalkozott. 1995-ben Szarvasra költözött és aktívan bekapcsolódott a város kulturális életébe. A macikból több darabot is készített, mivel egyetlen másodpercnyi film előállításához 24 alkalommal kellett megcsavarni a testrészei­ket, és gyorsan elhasználódtak.

Szabó László
Tévémaci
Mirr-Murr

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.