Ugrás a tartalomra
kormany.hu

Elindult az árstop, olcsóbbak az élelmiszerek Magyarországon

2022.02.01
07:27
2022.02.01
07:33
Forrás
hirado.hu
Mától május 1-jéig hét alapvető élelmiszerre árstopot vezetett be a kormány, ezek ára nem lehet magasabb, mint amennyi tavaly október 15-én volt. Havonta több ezer forintot is spórolhatnak ezzel a családok.

A vásárlókat információs táblákon is tájékoztatniuk kell a boltoknak .A rendelkezések betartását február 1-jétől a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi hatósága ellenőrzi.

A kristálycukor fogyasztói ára kilogrammonként mától 261, a finomliszté 203, a sertéscombé 1420, a csirkemellfiléé 1600, a farháté 293, a napraforgó étolajé literenként 713, míg a 2,8 százalékos UHT tartós tejé 268 forint.

Az árbefagyasztás célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt az országba is begyűrűző élelmiszerár-növekedéstől.

Magyarország
alapvető élelmiszer

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.