Ugrás a tartalomra
hatartalanul.net

Elindult a Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő

2020.08.14
14:31
Forrás
hatartalanul.net
A Nagy Nyári Határtalanul vetélkedőn külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat.

A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programja virtuális nyári vetélkedőjének keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak. A feladatokat összeköti az összetartozás üzenete. Az államtitkárság második alkalommal hirdet online vetélkedőt a Határtalanul program keretében anyaországi és külhoni középiskolások számára, a tavasszal tartott első versenyen 75 ezer diák vett részt. A Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő a www.hatartalanul.net oldalon bárki számára elérhető. Az elődöntő tesztjét 2020. augusztus 31-ig tölthetik ki a diákok. A döntő online formában kerül megrendezésre. A legjobb anyaországi és külhoni csapatok 300-300 ezer forint összértékű nyereményt vihetnek haza, amely tanulást segítő eszközöket is tartalmaz. Ezen kívül a száz legjobb kitöltő csapat Határtalanul ajándékcsomagban részesül.

A vetélkedőn osztályok vagy csapatok versenyeznek egymással. Az elődöntő keretében összesen 30 feladatot kell megoldaniuk a fiataloknak 25 perc alatt. A helyes válaszok száma és a teszt kitöltésére fordított idő alapján alakul ki az elődöntő sorrendje, melyből a legjobbak a döntőbe jutnak. A játékosok legjobb eredményeit régiónként értékeli a zsűri.

A vetélkedő célja, hogy lehetőséget teremtsenek az anyaországi és külhoni fiatalok számára a közös magyar történelem és kultúra mélyebb megismerésére, a nemzeti összetartozás érzésének erősítésére, valamint az egymás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésére.

Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő
Határtalanul
verseny
vetélkedő
online
külhoni

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.