Ugrás a tartalomra
Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország

Elkezdődött a külhoni gyermekorvosok kétnapos online konferenciája

2020.12.10
16:06
2020.12.10
16:32
Forrás
Közlemény
Az esemény a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával, a Bethesda Gyermekkórház szervezésében valósul meg. Az online tanácskozáson több mint 150 résztvevő, köztük 130 külhoni gyermekorvos vesz részt.

Az idei konferencia témájában is rendhagyó, ugyanis a képzés a gyermekgyógyítás pszichés szempontjaira fókuszál, különös tekintettel a koronavírus-járvány pszichés hatásaira és annak kezelésére.

A konferencia megnyitóján Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára köszönetét fejezte ki minden résztvevő orvosnak határon innen és határon túl is.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2013 óta működik együtt a Bethesda Gyermekkórházzal és a Magyar Gyermekorvosok társaságával annak érdekében, hogy erősítse a külhoni magyar családokat támogató szakmai közeget a gyermekgyógyászok által.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország: „Az idei egy kicsit más, mint a többi találkozó, hiszen online módon kell ezt megvalósítani. Remélem, hogy hasznos előadásokat tudnak meghallgatni ebben a két napban a Bethesda Gyermekkórház munkatársai részéről. Szeretnék önöknek köszönetet mondani, akár magyarországiak, akár a Kárpát-medencéből valók, hogy gyermekeinkért, családjainkért dolgoznak ebben a nagyon nehéz járványidőszakban is.”

gyermekorvos
online konferencia
külhoni
Potápi Árpád János
Nemzetpolitikai Államtitkárság
Bethesda Gyermekkórház

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.