Ugrás a tartalomra
Pixabay/Belova59

Elkezdődött a Magyar Tudomány Ünnepének idei programsorozata

2021.11.03
15:53
Forrás
MTI
Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntőjében kiemelte: a közelmúlt történései megmutatták, hogy a tudomány miként hat a mindennapjainkra.

A covid-19-világjárvány szorításából még mindig nem tudtunk volna szabadulni, ha nem lennének azok a biológusok, virológusok, orvosok és más kutatók, akik az elődök felfedezéseire és saját eredményeikre támaszkodva kifejlesztették a 100 millióknak újra normális életet kínáló vakcinákat. Az idei programsorozat mottója: "Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz".

Erdei Anna az MTA főtitkárhelyettese felidézte, hogy a Magyar Tudomány Ünnepét immár 18. alkalommal szervezik meg, arra emlékezve, hogy Széchenyi István 1825. november 3-án birtokainak egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia elődjének számító Tudós Társaság megalapításához.

A köszöntőket követően átadták a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából hagyományosan odaítélt díjakat, a többi között az MTA Eötvös József-koszorút, a Szily Kálmán- és a Wigner Jenő-díjat, valamint a Jermy Tiborról és Mikó Imréről elnevezett díjakat. Ugyancsak átadták az akadémiai szabadalmi Nívódíjakat is. A díjazottak névsora az MTA honlapján olvasható.

magyar tudomány ünnepe
programsorozat
kezdés
Freund Tamás
tudomány
kutatás
díjak

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű