Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elkezdődött a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Tábora Sátoraljaújhelyen

2022.08.15
19:13
2022.08.16
09:52
Forrás
Pannon RTV
Többszáz magyar anyanyelvű diák érkezett a helyszínre az egész Kárpát-medencéből, illetve a diaszpórából.

A megnyitón Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a szövetség és a magyar kormány élményként erősíti meg a nemzeti összetartozást: „Ausztráliától Kanadáig, Kolumbiától egészen a balkáni térségekig mindenhonnan jöttek magyar fiatalok. 300- an vesznek részt ezen az egyhetes táboron. Reméljük azt, hogy a szórakozás mellett olyan hasznos informáciokat kapnak, amit tovább tudnak vinni. A magyarság számukra, főleg azoknak, akik csak a családban, egyházban, cserkészetben, vagy a táncegyesületben használják csak a magyar nyelvet, a magyarság számukra méginkább élménnyé válik. Hiszen egy olyan országba jöttek el, ahol mindenki így beszél és látják azt, hogy az élet minden területén ezt a nyelvet használjuk. Ebben a kultúrában nőttünk fel, amit ők csak esténként, vagy hetente egyszer tudnak használni.”

Összmagyar Egyetemista Tábor
Rákóczi Szövetség

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.