Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elkezdődött a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Tábora Sátoraljaújhelyen

2022.08.15
19:13
2022.08.16
09:52
Forrás
Pannon RTV
Többszáz magyar anyanyelvű diák érkezett a helyszínre az egész Kárpát-medencéből, illetve a diaszpórából.

A megnyitón Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a szövetség és a magyar kormány élményként erősíti meg a nemzeti összetartozást: „Ausztráliától Kanadáig, Kolumbiától egészen a balkáni térségekig mindenhonnan jöttek magyar fiatalok. 300- an vesznek részt ezen az egyhetes táboron. Reméljük azt, hogy a szórakozás mellett olyan hasznos informáciokat kapnak, amit tovább tudnak vinni. A magyarság számukra, főleg azoknak, akik csak a családban, egyházban, cserkészetben, vagy a táncegyesületben használják csak a magyar nyelvet, a magyarság számukra méginkább élménnyé válik. Hiszen egy olyan országba jöttek el, ahol mindenki így beszél és látják azt, hogy az élet minden területén ezt a nyelvet használjuk. Ebben a kultúrában nőttünk fel, amit ők csak esténként, vagy hetente egyszer tudnak használni.”

Összmagyar Egyetemista Tábor
Rákóczi Szövetség

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.