Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Elkezdődtek az október 23-ai megemlékezések

2019-10-22
18:23
2019-10-23
07:44
Forrás
MTI
Budapesten már ma megkezdődtek az október 23-i forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó központi megemlékezések.

14 órakor az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartottak koszorúzást. Beszédet Boross Péter, az 1990-ben alakult, első szabadon választott magyar kormány belügyminisztere, majd Antall József halála után fél éven át kormányzó egykori miniszterelnök mondott. Kiemelte: október 23-a a magyar becsület, szabadság napja, és biztosíték arra, hogy a magyar nemzet megcsonkítva, megbüntetve, igazságtalan ítélkezés alá vonva mégis létezik, és kibírta a történelem viharait.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A műegyetem K épületében, Józsa János, az intézmény rektora és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mondtak ünnepi beszédet. Délután fél ötkor indult a hagyományos fáklyás emlékmenet a Műegyetemről a Bem-térre, ahol Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mondott beszédet, majd Csík János és az Esszencia ad koncertet, amely alatt és utána fényfestés lesz látható a környező épületeken.

október 23.
megemlékezés
forradalom
fáklyás menet
Budapest

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.