Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Elkezdődtek az október 23-ai megemlékezések

2019-10-22
18:23
2019-10-23
07:44
Forrás
MTI
Budapesten már ma megkezdődtek az október 23-i forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó központi megemlékezések.

14 órakor az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartottak koszorúzást. Beszédet Boross Péter, az 1990-ben alakult, első szabadon választott magyar kormány belügyminisztere, majd Antall József halála után fél éven át kormányzó egykori miniszterelnök mondott. Kiemelte: október 23-a a magyar becsület, szabadság napja, és biztosíték arra, hogy a magyar nemzet megcsonkítva, megbüntetve, igazságtalan ítélkezés alá vonva mégis létezik, és kibírta a történelem viharait.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A műegyetem K épületében, Józsa János, az intézmény rektora és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mondtak ünnepi beszédet. Délután fél ötkor indult a hagyományos fáklyás emlékmenet a Műegyetemről a Bem-térre, ahol Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mondott beszédet, majd Csík János és az Esszencia ad koncertet, amely alatt és utána fényfestés lesz látható a környező épületeken.

október 23.
megemlékezés
forradalom
fáklyás menet
Budapest

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.