Ugrás a tartalomra

Elkezdődtek az október 23-ai megemlékezések

2019.10.22
18:23
2019.10.23
07:44
Forrás
MTI
Budapesten már ma megkezdődtek az október 23-i forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó központi megemlékezések.

14 órakor az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartottak koszorúzást. Beszédet Boross Péter, az 1990-ben alakult, első szabadon választott magyar kormány belügyminisztere, majd Antall József halála után fél éven át kormányzó egykori miniszterelnök mondott. Kiemelte: október 23-a a magyar becsület, szabadság napja, és biztosíték arra, hogy a magyar nemzet megcsonkítva, megbüntetve, igazságtalan ítélkezés alá vonva mégis létezik, és kibírta a történelem viharait.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A műegyetem K épületében, Józsa János, az intézmény rektora és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mondtak ünnepi beszédet. Délután fél ötkor indult a hagyományos fáklyás emlékmenet a Műegyetemről a Bem-térre, ahol Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mondott beszédet, majd Csík János és az Esszencia ad koncertet, amely alatt és utána fényfestés lesz látható a környező épületeken.

október 23.
megemlékezés
forradalom
fáklyás menet
Budapest

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.