Ugrás a tartalomra
Pixabay/Matryx

Ellenőrizetlen forrásból eredő gyógyszereket és védőeszközöket foglaltak le Magyarországon

2020.10.12
10:54
Forrás
MTI
A nem ellenőrzött forrásból származó orvosságok, eszközök, fertőtlenítők és maszkok veszélyt jelenthetnek az egészségünkre.

Több mint 3,5 millió orvostechnikai eszköz, gyógyszer, fertőtlenítő folyadék és védőeszköz, leginkább maszk forgalomba kerülését akadályozta meg a magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal a május 11. és július 12. között megrendezett nemzetközi STOP akció keretében. A vámhatóság az akció során csaknem 200 ezer járművet és 400 ezer személyt ellenőrzött.

Az illetékesek figyelmeztetnek, a nem ellenőrzött forrásból származó gyógyszerek és járvány elleni védekezést szolgáló eszközök nagy veszélyt jelentenek az emberek egészségére, ezen felül megkárosítják a legális gyártókat, illetve a hazai gazdaságot.

ellenőrizetlen forrás
védőfelszerelés
maszk
fertőtlenítőszer
lefoglalás
vámhatóság

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű