Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/fjaka

Elmaradtak a júliusban várt tömegek a horvát tengerparton

2018-07-17
14:00
2018-07-17
14:10
Forrás
MTI
A hónap elejétől 15-ig a vendégéjszakák száma egy százalékkal nőtt, míg a belföldi és külföldi vendégek száma három százalékkal csökkent a tavalyi időazonoshoz képest - írta a Večernji List napilap.

A Horvátországi Turisztikai Szövetség abban bízik, hogy a labdarúgó-világbajnokság befejeztével többen indulnak majd nyaralni, és azzal biztatja a szállásadókat, hogy még jelentős hétvégi turistahullámok előtt állnak. Szakértők azonban nem értenek egyet ezzel az állítással - írta a lap. Kiemelték: lehetséges, hogy néhány turistát a rossz időjárás miatt veszített el Horvátország, de a legvalószínűbb, hogy Törökország és Egyiptom szívta el a nyaralókat, ezek a nyaralóhelyek ugyanis a vártnál korábban nyerték vissza a turisták bizalmát a korábbi terrortámadások után. 

horvát
tengerpart

Most

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.