Ugrás a tartalomra
MTI

Emlékművet avatnak a Hableány áldozainak emlékére

2020.06.08
13:19
2020.06.08
13:42
Forrás
hirado.hu
Már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten - adta hírül Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter ma telefonon tárgyalt a dél-koreai külügyminiszterrel, aki köszönetet mondott Magyarországnak az egy évvel ezelőtti hajótragédia során mutatott szolidaritásért, és az egyéves évfordulón tartott megemlékezésekért. Szijjártó kitért arra, hogy elismerésüket fejezték ki egymásnak a koronavírus elleni védekezésben tett erőfeszítésekért.

A tragikus hajóbaleset egy évvel ezelőtt történt. A Viking Sigyn nevű utasszállító és a Hableány sétahajó a Margit híd irányába tartott. A Viking nekiütközött a Hableánynak, az pedig alig hét másodperc leforgása alatt elsüllyedt. A Hableányon 35 ember utazott, közülük csak 7-en élték túl a szerencsétlenséget.

Hableány
hajóbaleset
emlékmű
Budapest

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.