Ugrás a tartalomra
Info TV

Erdő Péter: Mindenszentek ünnepén megélhetjük a gondviselésbe vetett bizalmat

2020-10-31
11:29
Forrás
MTI
A világjárvány okozta szorongás miatt most különösen vigasztaló az ünnep - fogalmazott a bíboros.

Halottak napján és mindenszentek ünnepén nemcsak a halál miatti félelmet, hanem az isteni gondviselésbe vetett bizalmat is megélhetjük - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek. Hozzátette: mindenszentek ünnepe emlékeztet rá, hogy a halál után nem a megsemmisülés következik, hogy az örök boldogságba kaptunk hivatást, és ezen az úton a szentek előttünk járnak.

A bíboros elmondta, hogy a világjárvány okozta szorongás miatt most különösen vigasztaló az ünnep. Hozzátette, a járvány, a szembesülés az emberi élet törékenységével mindig alkalom a megtérésre, arra, hogy csak a legfontosabb dolgokra figyeljünk.

Erdő Péter
Erdő Péter bíboros
mindenszentek
járvány
koronavírus

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.