Ugrás a tartalomra

Erőszakos határátlépési kísérlet Mórahalomnál

2021.08.22
11:51
Forrás
MTI
Erőszakkal próbálta meg átlépni a szerb-magyar határt a migránsok egy csoportja vasárnap délelőtt Mórahalom közelében - közölte a magyar rendőrség a honlapján.

Egy 20 főből álló csoport illegálisan akart átjutni Magyarország területére Mórahalomnál. A szerb oldalról a csoport egyik tagja gázspray-vel lefújta a határt védő egyenruhásokat. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák a jogellenes határátlépési kísérletet megakadályozták. Az incidens során személyi sérülés nem történt.

migráns
Mórahalom
illegális bevándorló
erőszakos
határ

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.