Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Érvénytelen lett a gyermekvédelmi népszavazás Magyarországon

2022.04.04
10:36
2022.04.04
11:51
Forrás
Pannon RTV
A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint az érvényességi küszöb 4,1 millió lett volna, azonban egyik kérdésre sem érkezett ennyi érvényes szavazat.

Arra a kérdésre, hogy támogatja-e, hogy a kiskorú gyerekeknek a köznevelési intézményekben a szülők hozzájárulása nélkül tartsanak szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat, 3,4 millió ember szavazott érvényesen, 92 százalékuk nemmel, 1,5 millió pedig érvénytelenül. A második, harmadik és negyedik kérdés is ugyanennyi embert mozgatott meg, nagyjából ugyanilyen arányban.

népszavazás
Magyarország

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.