Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Észak-Magyarországon komolyabb károkat okozott a havazás

2021.01.25
17:33
Forrás
MTI
Főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott ma kárt a leesett hó.

A tűzoltókhoz hétfő késő délelőttig mintegy ötven bejelentés érkezett az időjárás miatt – mondta a magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Főként a szél és a felázott talaj miatt, valamint a hó súlya alatt kidőlt fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. Bükkszentkereszt térségében egy időre le kellett zárni a 2505-ös utat, mert rádőlt egy fa. Ezt már eltávolították a tűzoltók, akik folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán – mondta a helyettes szóvivő.

havazás
kár

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.