Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Extraprofit-különadókat vezetnek be Magyarországon

2022.05.26
19:58
2022.05.26
20:04
Forrás
hirado.hu
A magyar kormány a rendkívüli felhatalmazásával élve rezsivédelmi és honvédelmi alapot hozott létre. Nagy Márton magyar gazdaságfejlesztési miniszter elmondta, hogy extraprofit-különadókat vezet be a kormány.

A jelenlegi ágazati különadók felett kerülnek kivetésre – mondta a tárcavezető. Az első ilyen ágazat a bankszektor, ahol elvonják az extraprofitot, és a tranzakciós illetéket kibővítik. Ennek összege a bankszektorban 250+50 milliárd forint, vagyis extraprofit+bankadó. Ez az éves összege az elvonandó forintnak. Más szektoroktól is vonnak el, a kormány azt reméli, hogy így összesen 800 milliárd forint bevétel keletkezik.

Nagy Márton miniszter kifejtette, hogy nem profitot vesznek el, hanem extraprofitot. Az illetékesek hangsúlyozták, az extraprofitadók nem adnak okot áremelésre, hiszen a megnövekedett haszonból vesz el a magyar kormány, vagyis az extraprofitból. Ha azonban azt látja a kormány, hogy az emberekkel próbálják megfizettetni a nagyvállalatok ezt, akkor az ellen fellép.

extraprofit
adó
Magyarország
magyar kormány
intézkedés

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.