Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Ezen a hétvégén sem jobb a helyzet a szerb-magyar határon

2022.08.06
18:11
2022.08.06
19:10
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is nagy a tumultus a határátkelőknél a szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt. Már a délelőtti órákban megtelt a két határ közötti szakasz a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

Kígyózó sorok, elégedetlen sofőrök - ez jellemezte szombaton a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyet. Többen órák óta sorban álltak, hogy Magyarország területére jussanak.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Tegnaphoz hasonlóan, ma is nagyon sokan várakoznak a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Több mint egy kilométeres sor alakult ki. A becslések szerint a délutáni órákban a várakozási idő akár 4 óra is lehet.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Nem volt másképp ez a Horgos-Röszke kishatáron sem. A sor végén lévő gépjárművek sofőrjei már a beállást követően tudták, több órát kell várniuk, mire sorra kerülnek: „Még kettő, de inkább három órát kell várnunk körülbelül. Inkább nem mondok véleményt erről a forgalomról, hogy a huszonegyedik században ezt kell megélni, ez szégyen.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Több sofőr arra panaszkodott, hogy elfogyott az ivóvize a várakozás közben. Szerintük nem ártana, ha lenne egy mentős egység a helyszínen, aki felügyeli ebben a hőségben az embereket: „Ezt is meg lehetne oldani szerintem, a nagy pályán is. Az autópályán nem tudom, hogy hány sorban mennek a kocsik, de akárhányszor mentem, nem dolgozott az összes soha. Maximum kettő-három. Most, hogy megy, nem tudom, de lehetne rajta szerintem alakítani.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Augusztus végéig minden pénteken, szombaton és vasárnap hosszabbított munkaidővel, 7 és 22 óra között működik a Királyhalom-Ásotthalom átkelő. A határátlépés gyorsítása érdekében a nemzetközi forgalom is igénybe veheti a Királyhalom-Ásotthalom közúti határátkelőt vasárnapig. Így a magyar, szerb, uniós, svájci és az Európai Gazdasági Térség tagországainak személygépkocsival érkező állampolgárai mellett harmadik országok polgárai is használhatják.

határ
szerb-magyar határátkelő
Horgos
várakozás

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.