Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

2021.05.04
09:49
2021.05.04
13:58
Forrás
MTI
726 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba az elmúlt 24 órában Magyarországon, és elhunyt 137 beteg.

4739 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 549-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 4 millió 99 ezer, közülük csaknem 2 millió 160 ezren már a második oltást is megkapták.

Magyarországon megnyíltak a közfürdők azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, csak az egészséges emberek vegyék igénybe ezeket a szolgáltatásokat, illetve tartsák be az alapvető higiénés szokásokat.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „A vírus fürdővízzel való terjedésének kockázata rendkívül csekély. Tehát ez egy nagyon kedvező tény, ahhoz hogy ezt a szolgáltatást biztonsággal tudják igénybe venni. Nem kell számítanunk a medencében fertőzőképes vírus jelenlétére. Ugyanakkor ezeken a területeken is, tehát a fürdőkben is, a kontaktusok, az emberi érintkezések azok, amelyeknek a lehetősége természetesen fennáll, és ezekre próbáljunk meg koncentrálni, amikor igénybe vesszük ezeket a szolgáltatásokat.”

Magyarország
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.