Ugrás a tartalomra
MTI

Ezernél kevesebb új fertőzött Magyarországon

2021.05.12
10:02
2021.05.12
13:20
Forrás
koronavirus.gov.hu, Pannon RTV
905 az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta meghaladta a 793 ezret a beazonosított fertőzöttek száma.

Egy nap alatt 96 beteg hunyt el. 2974 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 361-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma több mint 4 390 ezer fő, közülük mintegy 2 600 ezer fő már a második oltását is megkapta.

Dr. Müller Cecília magyar országos tisztifőorvos szerint jól alakulnak a járványügyi adatok, ami egyrészt az oltások beadásának, másrészt a járványügyi intézkedéseknek köszönhető. Továbbá egy új ajánlást is megfogalmaztak. Eszerint a várandós nőknek és a gyermeküket szoptató nőknek az mRNS-alapú Pfizer és Moderna vakcináját ajánlják továbbra is.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „A változás abban áll, hogy a 12. hét után, tehát a második trimeszter szakaszában adjuk az első védőoltást. Ezt ugyanúgy, ahogy eddig tettük, ugyanakkor a második adagot is be lehet adni. A várandósság időtartama alatt, tehát az első oltásra a 12. terhességi hét betöltését követően kerül sor, míg a második adag beadására jellemzően a 36. hét előtt kerüljön sor.”

 

Magyarország
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.