Ugrás a tartalomra
FoNet/Xinhua

Fagypont alatt egész nap

2021.01.17
07:29
2021.01.17
09:42
Forrás
Szerbiai RTV, hidmet.gov.rs, hirado.hu
Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Ma és a jövő hét elején sem haladja meg a nappali legmagasabb hőmérséklet a nulla fokot. Ma a reggeli fagy, -6, -5 fok után legfeljebb -1 vagy 0 fokot mérhetünk Vajdaságban, Szerbia déli részén pedig a hegyekben akár -17-ig is süllyedt a hőmérséklet hajnalban. Felhős, helyenként havas idő várható.

A Szerbia Útjai Közvállalat felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal vegyenek részt a forgalomban, vezessen mindenki körültekintően, az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően. A nedves utak, valamint az éjszakai és kora reggeli mínuszok miatt jégréteg alakulhat ki az utakon. Hólánc és téli felszerelés nélkül senki ne induljon útnak - áll a közleményben. Az illetékesek hozzáteszik, minden rendelkezésre álló munkagép a nap 24 órájában terepen van és szükség szerint intézkedni tudnak.

MTI/Balázs Attila

Magyarországon is ma eleinte még nagyrészt borult idő várható, több helyen hullhat némi hó, majd délutántól csökkenhet a felhőzet és a csapadék esélye. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, másutt mérsékelt marad a légmozgás – közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat, amely már a szerdai rendkívüli enyhülésről is hírt adott.

időjárás
fagypont
felhős
fagyos

Most

07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.