Ugrás a tartalomra
FoNet/Xinhua

Fagypont alatt egész nap

2021-01-17
07:29
2021-01-17
09:42
Forrás
Szerbiai RTV, hidmet.gov.rs, hirado.hu
Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Ma és a jövő hét elején sem haladja meg a nappali legmagasabb hőmérséklet a nulla fokot. Ma a reggeli fagy, -6, -5 fok után legfeljebb -1 vagy 0 fokot mérhetünk Vajdaságban, Szerbia déli részén pedig a hegyekben akár -17-ig is süllyedt a hőmérséklet hajnalban. Felhős, helyenként havas idő várható.

A Szerbia Útjai Közvállalat felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal vegyenek részt a forgalomban, vezessen mindenki körültekintően, az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően. A nedves utak, valamint az éjszakai és kora reggeli mínuszok miatt jégréteg alakulhat ki az utakon. Hólánc és téli felszerelés nélkül senki ne induljon útnak - áll a közleményben. Az illetékesek hozzáteszik, minden rendelkezésre álló munkagép a nap 24 órájában terepen van és szükség szerint intézkedni tudnak.

MTI/Balázs Attila

Magyarországon is ma eleinte még nagyrészt borult idő várható, több helyen hullhat némi hó, majd délutántól csökkenhet a felhőzet és a csapadék esélye. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, másutt mérsékelt marad a légmozgás – közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat, amely már a szerdai rendkívüli enyhülésről is hírt adott.

időjárás
fagypont
felhős
fagyos

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.